Personlig Träning

PT individuellt eller i grupp? Om du är intresserad av PT i grupp (3-5 personer) så läs mer under ”PT-grupp” eller kontakta mig!  För mer info om PT individuellt eller i par, se nedan

DSC_9760

Allmänt om PT

Jag har jobbat professionellt med Personlig Träning sedan 2009, och från 2014 har jag haft egen PT-studio. Vår nya adress från mars 2018 är Rådstugatan 6 i Luleå där vi har helt nyrenoverade och luftiga lokaler. I och med att vi har vårt eget gym så blir din PT-timme en träningsstund med fokus på dig och dina resultat, antal möjliga störningsmoment är mycket färre än på stora gym där det är mer folk,redskap och maskiner i rörelse.

Personlig Träning har ökat mycket senaste åren, vilket jag tycker är helt fantastiskt. Att gå regelbundet till en PT har många bevisade effekter: Ökar muskelmassa, styrka och kondition, förebygger skador, stärker skelett och senor, minskar risk för hjärt-, och kärlsjukdomar, diabetes och andra välfärdssjukdomar osv osv. Dessutom ser din PT till att träningen blir av, att den blir så tidseffektiv som möjligt – vilket reducerar din totala träningstid och gör att du får mer tid över till annat, att den är resultatinriktad och skadeförebyggande.

DSC_9710

För vem är Personlig Träning? Min åsikt är att alla har nytta av en PT – jag har själv coachat både nybörjare och tävlingsidrottare på hög nivå. Det spelar heller ingen roll om du är 15-årig fotbollsspelare, 35-årig småbarnsförälder eller pensionär. Vi kan alla behöva support med vår hälsa – bara på lite olika sätt.

Varför då gå just till mig? Jag har en kombination av kunskaper som kan bli väldigt värdefull för Dig som kund:

– Sjukgymnastbakgrund som gör att jag kan hjälpa dig med skador och besvär, från mitt jobb på vårdcentral är jag också van att möta människor i alla åldrar och situationer.

– Min utbildning och jobb som Personlig Tränare som innefattar det mesta inom gymträning; bålträning, skivstång, kettlebells, maskiner, kroppsövningar mm.

– Min idrottsbakgrund som gör att jag har stor kunskap om hur kroppen reagerar på intensiv och omfattande träning; såväl styrkebaserad som konditionsbaserad. Bland mina meriter kan nämnas: Distriktsmästare i terränglöpning, gjort Iron Man under 11 timmar, topp 200 i Vasaloppet och Lidingö, tävlat i crossfit och styrketävlingar, spelat fotboll i 10 år.

Det finns också en stor bredd av önskemål och målsättningar bland PT-kunder generellt; gå ned i vikt, gå upp i vikt, öka energinivå, kap löptider, lägga på sig muskelmassa, förbättra stakåkningen, förebygga skador, förstärka hälsosamma vanor, öka rörlighet, spänst, smidighet, komma över mentala hinder … osv osv. Mitt fokus är att du ska få hjälp med det du behöver. Oavsett vad det än må vara. Vid behov anlitar/samarbetar jag med andra tränare/professioner för att Du som kund ska få bästa möjliga hjälp. Det kan vara läkare, annan sjukgymnast, annan PT eller en duktig löpcoach som jag jobbar med.

Hur lägger vi då upp samarbetet? De flesta av mina kunder kommer ca 1 gång/vecka men vissa vill komma 2 eller 3 ggr per vecka och andra väljer att komma 1 gång i månaden. Oftast är mer frekventa träffar att föredra pga snabbare och mer varaktiga resultat, men det finns alltid utrymme för individuell anpassning. Det går också bra att kombinera din PT-träning med t ex massage eller sjukgymnastiska behandlingar.

För konkreta exempel på priser, PT-paket och upplägg, använd meddelandeformuläret och uppge namn, mail och telefonnummer så återkommer jag så fort jag kan!